Standhouders

Bloemist Bij Aafke

De bloemen die op verschillende plaatsen in de kerk te zien zijn, zijn geschonken door bloemist “Bij Aafke”. Zij specialiseert zich  in Afscheidsbloemen en tijdens de infomarkt is haar creativiteit te bewonderen.

Boekhandel Brugzicht

Bij de stand van boekhandel Brugzicht uit Krimpen aan den IJssel kunt u boeken inzien die te maken hebben met ziekte, dood en rouw. Er zijn verhalen, gedichten, maar er is ook iets te vinden over zingeving bij verdriet.

De Regt Uitvaartverzorging

De Regt is een kleine uitvaartorganisatie met veel persoonlijke aandacht voor de wensen  van overledenen en nabestaanden. Zij willen bij de infomarkt graag met u kennis maken en laten zien dat er veel meer mogelijkheden zijn rondom een uitvaart dan wij vaak denken.

De Vierstroom

Het wijkteam van Vierstroom Zorg Thuis heeft in haar werk vaak te maken met zorgvragers die ernstig ziek zijn en de wens hebben thuis te sterven. Zij kunnen u over hun inzet en expertise vertellen.

Focus samen voor elkaar

Een financieel vertrouwenspersoon die u alles kan vertellen over wat u nu al kunt regelen
betreffende uw nalatenschap, het maken van (levens)testament. Ook een van de sprekers.

Lint notarissen

Lint notarissen kan u advies geven over erfrecht, het maken van een (levens)
testament, schenkingen aan kinderen of aan goede doelen.

Lijkwaden

Dat er niet altijd in een kist begraven wordt, kunt u zien bij deze informatiestand. Er zijn lijkwades te zien, waar de overledene in gewikkeld kan worden en als het ware wordt toegedekt.

Memories to keep

Uit ruwe stukken hout weet houtkunstenaar én ambachtsman Harm Rietveld met passie en vakmanschap zijn bijzondere urnen te maken.

Muziek

Het is belangrijk dat een uitvaartdienst een warm en goed gevoel oproept. Het live spelen van geliefde muziek brengt veel mooie herinneringen naar boven.
Twee keer live muziek:

Goodmourninghippo

Goodmourninghippo is een nijlpaardknuffel die op zijn rug een leren rugzak draagt, bedoeld om briefjes in te stoppen waarop juist verdrietige, boze of wanhopige tekeningen of teksten zijn gezet. Goodmourninghippo’s zijn sterk genoeg om die te dragen.

Palliatieve zorg – Steunpunt Midden-Holland

De meeste mensen hebben de wens thuis te sterven. Vrijwilligers kunnen de mantelzorger in de thuissituatie ondersteunen. Als thuis sterven niet mogelijk is, kan het hospice een goed alternatief zijn.

Personal organizer: Samen orde scheppen

Wanneer je weet dat je gaat sterven is het fijn als je zelf orde kunt brengen in wat bewaard moet worden en wat weg kan. Wanneer je alleen door het leven gaat of je de nabestaanden er niet mee wilt belasten kan de personal organizer daarbij helpen.

Ritueelbegeleider

Een ritueelbegeleider is er om nabestaanden te helpen vorm en inhoud aan de afscheidsbijeenkomst te geven, anders dan een uitvaartbegeleider die zich vooral bezig houdt met de organisatorische kant van een uitvaart. Het doet er toe de nabestaanden een herinnering mee te geven. Het doet er toe hoe iemand nog één keer in het licht wordt gezet.

Rouwmassage

Quirine is als massagetherapeut gespecialiseerd in het ondersteunen van mensen die rouw ervaren na het verlies van een dierbare, gezondheid of werk.

Rouwfotografie Jose Donatz

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de uitvaart van een dierbare te laten vastleggen door een afscheidsfotograaf. De unieke fotoreportage kan helpen een zwaar afscheid een plek te geven.

Rouwparels

Geen cake of een broodje na afloop van een uitvaart, maar beschuit met grijs-witte muisjes. Geboren worden en overlijden doe je maar een keer in je leven. Dat verdient een bijzondere traditie…

Stoppelenburg Uitvaart

Stoppelenburg Uitvaartverzorging vindt het belangrijk dat het afscheid weerspiegelt wie de overledene was. Of u nu een traditioneel afscheid wenst of liever voor moderne rituelen kiest, uw wens en uw levensverhaal is en blijft het uitgangspunt.

Troostboxx

De troostboxx is ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking, maar kan zeker ook gebruikt worden bij kinderen die met een overlijden te maken hebben.

Dane Natuursteen

Een gedenksteen is niet alleen een natuursteenproduct, maar heeft een bredere functie. Het is een monument om de dierbare te herinneren. Daarbij is het belangrijk dat het monument past bij de uitstraling van de overledene.

Kompassio Coaching & rouwverwerking

Een rouwproces is soms verwarrend en het is moeilijk om met gevoelens die hierbij horen om te gaan. Het is zoeken naar een nieuwe balans. Er is een hele weg te gaan. Ondersteuning bij rouwverwerking kan helpend zijn.

Stichting Hartendekens

Stichting Hartendekens schenkt geheel kosteloos prachtige, met de hand gehaakte, dekens aan kinderen/jongeren vanaf 6 maanden t/m 21 jaar die bv. een gezinslid binnen korte tijd gaan verliezen of hebben verloren.

AR Video

Het vastleggen van hetgeen voor, tijdens en na de crematie of begrafenis plaatsvindt, is voor veel mensen een belangrijke steun. Dit kan door het maken van een uitvaartreportage.